Belangrijke overwinning op concurrent: Roda JC verslaat Excelsior

Op een zonnige zaterdagmiddag heeft Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion Excelsior weten te verslaan. De vermakelijke wedstrijd eindigde in 3-1.

Ja, het was een zware periode geweest, zo gaf doelman Jan Hoekstra na afloop van de wedstrijd toe in de catacomben. Vanuit Groningen naar Kerkrade gekomen om te keepen, maar geblesseerd uitgevallen na een kwartier speeltijd bij Jong Ajax. Toen kwam corona er nog eens overheen, waardoor er geen beloftenploeg was om wedstrijdritme op te doen. Uiteindelijk werd het eind november voordat Hoekstra terugkeerde in de basis, en dat was wel genieten.

Het leek er in eerste instantie op dat de doelman een drukke middag zou krijgen, want al na vier minuten kwam hij oog in oog te staan met Thomas Verhaar. Hoewel de doelman dat duel nog won, was hij een paar minuten later kansloos toen Elías Ómarsson ook vrije doortocht kreeg naar het doel. De topscorer van de Rotterdammers rondde beheerst af.

Nauwelijks een minuut daarvoor had Roda een uitstekende kans gekregen om de score te openen, maar Thijmen Goppel raakte de paal. Het was het startsein voor een openingsfase waarin het spel heen en weer golfde en de kansen nauwelijks bij te houden waren. Beide ploegen zochten de aanval en vergaten bijkans te verdedigen.

Het was dan ook niet verbazingwekkend dat Roda al snel weer de stand gelijk trok, door een geluksgoaltje van Fabian Serrarens. Het was wel een doelpunt dat de aanvaller goed kon gebruiken, want na tien wedstrijden trof hij voor het eerst in Roda-dienst doel.

Na een half uur spelen trok Excelsior zich vervolgens meer terug en nam Roda het heft in handen. Dat leidde pas na rust tot de verdiende 2-1, toen Serrarens met een gelukje Niek Vossebelt bereikte. Die schoot van dichtbij in. Het slotakkoord was vervolgens voor Goppel. De watervlugge aanvaller was de hele wedstrijd een grote plaag voor de Excelsior-defensie en beloonde een goede wedstrijd met zijn eerste Roda-treffer. Daar kwam wel het nodige geluk bij kijken, want hij raakte de bal verkeerd waardoor doelman Damen op het verkeerde been stond.

Door de drie punten komt Roda op gelijke hoogte met Excelsior, dat een beter doelsaldo heeft. De ploegen bivakkeren op de zevende en achtste plaats.

Foto: Roda JC Live