Jong PSV en Roda JC delen weer de punten: 1-1

In een wedstrijd die geen moment kon boeien, hebben Jong PSV en Roda JC elkaar niet weten te verslaan. Door doelpunten van Robert Klaasen en Cheick Touré eindigde de wedstrijd in 1-1.

Op de Herdgang had Roda JC het de hele wedstrijd lastig met de Eindhovenaren, die sowieso geen prettige tegenstander blijken te zijn voor Roda. De geel-zwarte brigade won namelijk nog nooit van Jong PSV. Ook op Sinterklaasavond 2020 kwam daar geen verandering in.

Jong PSV wist met hoge druk voor de nodige problemen te zorgen bij de ploeg van Jurgen Streppel, die niet in zijn spel kwam. Wel kwam Roda op voorsprong na een kwartiertje spelen, door een knappe vrije trap van Robert Klaasen. De middenvelder krulde de bal precies in de hoek, buiten bereik van doelman Vincent Müller.

Nog geen twee minuten later trok Cheick Touré de stand gelijk. Daarmee pakte PSV een cadeautje uit van Danny Bakker, die een zeer matige wedstrijd speelde. De middenvelder leverde de bal zo maar in bij de PSV-aanval, waarna Touré uiteindelijk van dichtbij kon afronden. Een soortgelijke fout maakte Bakker in de tweede helft ook, maar toen lag doelman Jan Hoekstra in de weg.

Voor de rest kwamen beide ploegen nauwelijks tot grote kansen, totdat Roda in de laatste minuut nog bijna de drie punten uit het vuur sleepte door een schot van invaller Erik Falkenburg. Müller redde echter knap. In de tweede helft vielen verder vooral een hoop gele kaarten te noteren, onder andere voor middenvelder Kees Luijckx, die daardoor tegen een schorsing aanloopt.

Roda JC komt hierdoor op een totaal van 21 punten en staat daarmee negende in de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: Roda JC Live