Belangrijke zege in Volendam na knappe Roda-comeback

Zaterdagmiddag heeft Roda JC zich op knappe wijze teruggevochten na een achterstand. In Volendam werd de plaatselijke FC met 3-4 verslagen, na twee vroege tegentreffers.

De Kerkradenaren kozen vanaf het begin de aanval in het Kras Stadion, waar Roda alweer 23 jaar niet wist te winnen. In het eerste kwartier kreeg Roda flink wat mogelijkheden om de score te openen, maar die werden niet benut. De grootste kans was voor Ali Messaoud: de basisdebutant raakte de lat.

Vervolgens kreeg Roda een lesje in effectiviteit. De eerste grote kans van FC Volendam werd benut door spits Samuele Mulattieri, die een vrije trap ongedekt mocht aannemen en binnenschieten. Nog geen minuut later scoorde Mulattieri weer, toen hij een afvallende bal zo maar in het doel mocht schieten. Daar zag ook doelman Jan Hoekstra er niet best uit.

Door de tegentreffers was Roda de draad even kwijt, maar na een half uur ontvouwde zich een leuke, gelijkopgaande wedstrijd. Vlak voor rust scoorde Patrick Pflücke de verdiende aansluitingstreffer, nadat een corner werd slecht verwerkt door doelman Joey Roggeveen. Een paar minuten daarvoor miste Mulattieri juist een grote kans op zijn derde treffer.

Na rust koos Roda opnieuw overtuigend de aanval, wat uiteindelijk leidde tot de gelijkmaker. Een vrije trap werd door Dylan Vente, die voor het eerst in de basis startte, aangenomen en binnengeschoten. Vijf minuten later kwamen de Limburgers zelfs op voorsprong na een mooie aanval. Goppel gaf de bal mee aan Stefano Marzo, die perfect teruglegde op Pflücke: 2-3.

Daarmee was de maat voor Roda nog niet vol, want een paar minuten daarna kwamen de bezoekers op 2-4. Invaller Fabian Serrarens was het eindstation van opnieuw een fraaie aanval. Het was echter nog niet de beslissing, want vijf minuten voor tijd bracht Zakaria El Azzouzi de Volendammers terug in de wedstrijd, door van dichtbij de 3-4 binnen te tikken. Via Francesco Antonucci kreeg de thuisploeg nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot voorlangs.

Door de overwinning komt Roda JC op gelijke hoogte met FC Volendam, dat op doelsaldo boven de Kerkradenaren blijft.

Foto: Roda JC Live