Zegereeks ten einde: NEC wint in Kerkrade

NEC heeft vrijdagavond met 1-3 gewonnen op bezoek bij Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion kwam Erik Falkenburg tot scoren namens de thuisploeg, namens de Nijmegenaren scoorden Jordy Bruijn, Elayis Tavsan en Javier Vet.

In de afgelopen weken leek Roda, dat de overwinningen aaneen reeg, patent te hebben op het ‘goed uit de startblokken schieten’. In eigen huis tegen NEC, dat de laatste jaren een lastige tegenstander blijkt, lukte dat minder goed. De Nijmegenaren hadden hun systeem aangepast op de vlugge Thijmen Goppel, terwijl ook spelmakers Benjamin Bouchouari en Patrick Pflücke van dubbele dekking werden voorzien. Het leidde ertoe dat Roda in het eerste half uur geen grip kreeg op de bezoekers.

De eerste kansen waren dan ook voor de Nijmegenenaren, al waren die vooral gevaarlijk door afstandsschoten van Tavsan. Na een half uur meldde Roda zich pas voor het eerst, toen Falkenburg uit kansrijke positie over het doel kopte. Op het moment dat de Kerkradenaren beter in de wedstrijd kwamen, viel alsnog de 0-1. Jan Hoekstra haalde op knullige wijze Tavsan onderuit in de zestien; de terechte penalty werd benut door Bruijn.

In de tweede helft ontvouwde zich vervolgens een weinig aantrekkelijk schouwspel. Beide ploegen grossierden in fouten en een fout van NEC leidde ook de gelijkmaker in. Na een slechte crvosspass in de verdediging wist Goppel een corner te versieren voor Roda. Die corner werd ingekopt door Falkenburg.

De routinier kon niet lang genieten van zijn gelijkmaker, want binnen tien minuten na het doelpunt pakte Falkenburg twee keer geel. Beide overtredingen waren zeer onnodig, en daarmee schoot Roda opnieuw zichzelf in de voet tegen NEC. Waar de Kerkradenaren in het uitduel 0-1 voorstonden toen Alberg rood pakte, leek het team van Jurgen Streppel nu op jacht te kunnen naar de overwinning.

Het mannetje minder zorgde echter voor de nederlaag: meteen na de rode kaart kwam NEC op 1-2 door een afstandsschot van Tavsan, na opnieuw een flinke fout van doelman Hoekstra. In blessuretijd zorgde een gekraakt schot van Vet ook nog voor de 1-3.

Foto: Roda JC Live