Beloften geven zege weg in Doetinchem

Jong Roda JC Kerkrade heeft gisteren zichzelf tekortgedaan op bezoek bij Jong De Graafschap. Het team van Regillio Vrede zag, ondanks een 0-2 voorsprong, de Superboeren in de absolute slotfase met 3-2 langszij komen, waardoor zij de nieuwe koploper zijn in de beloftencompetitie Divisie D.

De Kerkradenaren, die met onder meer Crescendo van Berkel, Brian Jacobs en Danny Schreurs aan de aftrap verschenen, begonnen prima aan het duel. Nadat de ploegen in het openingskwartier aan elkaar gewaagd bleken, namen de Limburgers vervolgens het heft in handen: Eerst kopte Rigino Cicilia raak uit een hoekschop, waarna de veelbesproken Danny Schreurs in de 23ste minuut de marge zelfs verdubbelde. De 0-2 voorsprong zou niet lang op het scorebord staan, want Jerry van Ewijk nam in de 27ste minuut de aansluitingstreffer namens Jong De Graafschap voor zijn rekening. Jong Roda JC wist vervolgens een aantal opgelegde kansen niet te benutten, waardoor de gastheren nog altijd zicht hielden op een resultaat.

In de tweede helft maakten de geel-zwarte jongelingen kennis met de voetbalwet die voorschrijft dat wanneer je zelf grote kansen onbenut laat, de bal aan de andere kant vroeg of laat wél in het net zal belanden. Jong De Graafschap voegde de daad bij het woord toen Soufian Echcharaf in de 58ste minuut met een afstandsschot keeper Yannick Derix verschalkte. De gastheren zagen niet veel later dat arbiter Gerrets de rode kaart toonde aan hun middenvelder Tom Menting, waardoor de Limburgers in het laatste half uur met een numerieke meerderheid binnen de lijnen stonden. De manschappen van Vrede wisten dit echter niet in de score uit te drukken; integendeel, in de slotfase gaven zij zelfs het duel nog uit handen. Superboer Jerry van Ewijk was in de 88ste minuut het meest attent bij een rebound na een kopbal op de lat en met zijn tweede treffer van de avond liet hij de 3-2 voor De Graafschap aantekenen.

Door de zege gaat Jong De Graafschap aan kop in de Beloftencompetitie Divisie D, met 9 punten uit 4 duels. Jong Roda JC vinden we terug op de vierde positie op de ranglijst, zij vergaarden tot dusver 6 punten in 4 duels. De Kerkradenaren spelen hun volgende duel op maandag 15 september, wanneer het het op Sportpark Kaalheide opneemt tegen Brabant United (combinatieteam Jong FC Den Bosch/Jong RKC Waalwijk).

Opstelling Jong Roda JC Kerkrade:
Yannick Derix – Enock Ekongo (89′ Melvin Senden), Daryl Werker, Mick Hellemons, Crescendo van Berkel – Brian Thong, Kai Bösing (75′ Robin Faassen), Jorrit Smeets – Brian Jacobs (54′ Paul Schröders), Rigino Cicilia, Danny Schreurs.