Bij rechtstreekse handhaving wil Roda van kunstgras af

Mocht Roda JC zich dit seizoen rechtstreeks handhaven in de Eredivisie, dan wil de club van haar kunstgras af. Dit meldt 1Limburg.

Bij de presentatie van de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev, afgelopen vrijdag, werd al gehint naar een terugkeer van echt gras in het Parkstad Limburg Stadion. Algemeen directeur Wim Collard bevestigt die wens nu tegenover het regionale nieuwsmedium. De club is hierover in gesprek met de gemeente Kerkrade, die eigenaar is van het stadion. Na de degradatie naar de Jupiler League werd er een kunstgrasmat aangelegd in het PLS.

Een mogelijkheid zou zijn om het kunstgras te verplaatsen naar Kaalheide. De velden op het trainingscomplex van de Kerkradenaren zijn dringend aan vervanging toe, en zo zou de mat niet na drie seizoenen volledig afgeschreven worden. In het stadion zou vervolgens een zogeheten hybride grasmat neergelegd worden, die bestaat uit 90% echt gras en 10% kunstgras. Trainer Yannis Anastasiou liet al eerder weten groot voorstander te zijn van echt gras. Onder andere Dani Schahin kon dit seizoen moeilijk aarden op het kunstgras, en het lijkt erop dat spelers blessuregevoeliger zijn op een nepmat.

Om die wens in vervulling te laten gaan, zal Roda zich echter wel rechtstreeks moeten handhaven. Op 6 juli begint in het Parkstad Limburg Stadion namelijk het Wereld Muziek Concours, en de mat zou tegen die tijd gereed moeten zijn. Op 7 mei wordt in de reguliere competitie voor het laatst thuis gespeeld, tegen Willem II. De aanleg van een echte mat neemt zo’n acht weken in beslag. Met nacompetitie is er dus te weinig tijd.

Foto: Roda JC Live