Boyd Reith eerste zomeraanwinst voor Roda JC

Terwijl het nog lente is, heeft Roda JC zijn eerste zomeraanwinst al binnen. Boyd Reith komt over van Helmond Sport en lijkt de eerste keuze op de rechtsbackpositie te worden.

Die positie was vacant, aangezien het eerder deze week bekend werd dat Roda JC niet verder gaat met Stefano Marzo en Pele van Anholt. Marzo was de afgelopen jaren onbetwist basisspeler, maar leverde zeer wisselende prestaties. Van Anholt kan terugkijken op een mislukt half jaar, met een blessure op het moment waarop hij wellicht belangrijk had kunnen worden voor de Kerkradenaren.

Hun plaats wordt nu ingenomen door de talentvolle Reith. De 23-jarige Rotterdammer is opgeleid in de Feyenoord-jeugd, waar hij onder andere samenspeelde met zijn nieuwe ploeggenoot, Dylan Vente. Van Feyenoord verkaste hij naar Sparta, om vervolgens voor Helmond Sport zijn debuut in het betaald voetbal te maken. Bij de Kattenmeppers maakte Reith afgelopen jaar furore, als één van de weinige uitblinkers tijdens een kansloos seizoen.

Reith tekent in Kerkrade een contract voor twee jaar, met een optie op nog een seizoen. Volgens Reith was Roda JC een logische keuze. “De ambities van de club en de trainer om de stap naar de Eredivisie te maken spreken mij erg aan. Daarnaast denk ik dat de speelwijze van het elftal goed bij mij past”, zo laat hij op de clubsite optekenen.

Hoofdtrainer én technisch verantwoordelijke Jurgen Streppel toont zich logischerwijs content met de komst van Reith. “We zijn onder de indruk van zijn verdedigende én aanvallende kwaliteiten. Met zijn loopvermogen, wilskracht en aanvallende kwaliteiten zijn wij ervan overtuigd dat Boyd van meerwaarde is voor het elftal.”

Header: Roda JC Live