Buijs eerste aanwinst, Sankoh en Boakye per direct weg

Jordy Buijs is de eerste winterse aanwinst van Roda JC Kerkrade. Tegenover zijn komst staat het onmiddellijke vertrek van spits Richmond Boakye en verdediger Gibril Sankoh. Dat maakt Roda JC donderdagochtend bekend.

Buijs, die bij voorkeur uitkomt als verdediger, maar ook als middenvelder kan spelen, tekent een contract tot het eind van het seizoen bij de Kerkradenaren. De 27-jarige speler kwam hiervoor uit voor sc Heerenveen, maar belandde daar in 2014 op een dood spoor. Hij kwam in dat jaar slechts vijftien keer in actie voor de Friezen en scheurde vervolgens zijn kruisband af in november van dat jaar. Na die zware blessure kwam Buijs dit seizoen nog drie maal in actie voor het eerste elftal van de Friezen; tegen Feyenoord en AZ startte hij in de basis en tegen FC Twente mocht hij nog invallen. Buijs liet recentelijk zijn contract bij de Friezen ontbinden en was dus transfervrij.

Twee vertrekkende spelers
Naast het aantrekken van de ervaren Ridderkerker, maakte Roda JC ook bekend dat twee spelers de club per direct verlaten. Het gaat om Gibril Sankoh en Richmond Boakye. Van Boakye mocht dat nauwelijks meer een verrassing heten; eerder deze week werd al bekend dat de Ghanees niet mee zou gaan op trainingskamp en de laatste weken zat de international al niet eens meer bij de wedstrijdselectie van trainer Darije Kalezic. “Richmond heeft zelf zijn contract ingeleverd. Hij voelde zich niet meer gelukkig in het team”, aldus technisch directeur Ton Caanen tegenover het Limburgs Dagblad. De 22-jarige spits keert terug naar zijn werkgever Atalanta Bergamo.

Het vertrek van verdediger Gibril Sankoh was een stuk verrassender. Sankoh, die aanvoerder was in de eerste seizoenshelft, bleek in zijn éénjarig contract een clausule opgenomen te hebben, waarin stond dat hij in de winterstop mocht vertrekken bij een andere aanbieding. De verdediger valt nu voor de verlokkingen van de Chinese club Meizhou, die hem een contract voor twee jaar aan heeft geboden. Het moge duidelijk zijn dat Sankoh in China een stuk meer gaat verdienen dan in Kerkrade. De laatste weken groeide de kritiek op Sankoh, die zowel verdedigend als opbouwend regelmatig in de fout ging.

Tottenham Hotspur
Het Limburgs Dagblad weet te melden dat Roda JC ook hoopt om spoedig één of twee talenten van Tottenham Hotspur aan zich te binden. Een delegatie van de club bezocht recentelijk een wedstrijd van de beloften van de Engelse grootmacht. Caanen tempert de verwachtingen voorlopig nog: “We hebben vier spelers op ons lijstje staan, maar veel hangt af van wat Tottenham wil.”

Foto: VI

Comments (2)

Comments are closed.