Clubicoon Trost keert terug in technische staf

René Trost wordt per direct toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal van Roda JC. De voormalig hoofdtrainer gaat hoofdtrainer Yannis Anastasiou en assistent-trainer Rick Plum bijstaan met het geven van groeps- en individuele trainingen.

Trost zette zich tot op heden op vrijwillige basis in voor de Stichting Roda Midden In De Maatschappij. Daar verleent hij hand- en spandiensten rondom verschillende maatschappelijke activiteiten van de club. Daarnaast was hij dit seizoen actief als trainer van Roda JC onder-19. Trost behoort inmiddels tot het meubilair voor de club waar hij als speler niet minder dan 311 duels voor afwerkte.

Ook vervulde hij bij Roda al eerder de rol van assistent-trainer en was hij de man die aan het roer werd gezet om de club terug richting de Eredivisie te katapulteren. Lang zou hij echter niet hoofdtrainer zijn, want in april 2015 kwam er een einde aan die samenwerking toen de tweede seizoenshelft een dramatisch verloop kende met onder meer nederlagen tegen MVV (3-1), Fortuna Sittard (1-3) en Sparta Rotterdam (6-0). Desondanks bleef Trost, zoals gezegd, kind aan huis bij de Koempelclub en na een aantal fysieke ongemakken overwonnen te hebben, gaat hij nu dus opnieuw met de spelersgroep aan de slag.

Foto: Roda JC Live Archief