Clubs in gesprek; Ajax hoopt Van Leer snel vast te leggen

Vanochtend werd bekend dat Benjamin van Leer gesproken heeft met de Ajax-leiding, nu heeft deze tot de directie van Roda JC Kerkrade gewend. VI meldt dat Ajax vaart wil maken met het vastleggen van de doelman.

Maandagmiddag had Van Leer reeds een gesprek met hoofdcoach Marcel Keizer en keeperstrainer Carlo l’Ami. Dat duo zal samen met Edwin van der Sar en technisch directeur Marc Overmars moeten beslissen wie Diederik Boer gaat opvolgen, maar de keuze lijkt al gemaakt: Ajax wil de 25-jarige Houtenaar maandag al meenemen op trainingskamp naar het Oostenrijkse Mayrhofen.

In Amsterdam zou Van Leer tweede doelman worden achter André Onana. Wanneer die vertrekt, zou Van Leer moeten doorgroeien tot eerste keeper van de Europa League-finalist. Mocht de deal beklonken worden, dan zal de Kerkraadse publiekslieveling de voorbereiding sowieso als eerste keeper aanvangen. Onana is dan namelijk nog op vakantie na zijn tripje naar de Confederations Cup met Kameroen.

Ajax zal in ieder geval met een transfersom over de brug moeten komen. Het contract van Van Leer bij Roda JC loopt nog twee seizoenen door. De laatste tijd was er veel te doen over de transferclausule in de verbintenis. Voetbal International meldt nu dat overeengekomen is dat boven de 500.000 euro een percentage naar de doelman zelf zal gaan.

Foto: Roda JC Live