Contractnieuws: Swinkels blijft club ook na zomer trouw

Arjan Swinkels speelt ook komend seizoen zijn wedstrijden in het shirt van Roda JC Kerkrade. Dat meldt de club op haar website. Door een door beide partijen overeengekomen aanpassing in zijn contract, zal de verbintenis van de verdediger hoe dan ook nog een jaar doorlopen, ongeacht het niveau waarop de club komend seizoen speelt. Drie andere spelers met een doorlopend contract mogen wel transfervrij vertrekken wanneer de geel-zwarten niet promoveren.

Clausule opgeheven
Swinkels, die op de slotdag van de winterse transferperiode werd overgenomen van het Belgische Lierse SK, had oorsponkelijk ook een soortgelijke clausule in zijn contract: wanneer de Limburgers er niet in zouden slagen om te promoveren naar de Eredivisie, zou Swinkels’ tot medio 2016 doorlopende contract automatisch ontbonden worden, waarop hij transfervrij op zoek zou kunnen gaan naar een nieuwe werkgever. Dat is nu dus niet meer het geval; de betreffende clausule is opgeheven, in ruil voor een verbeterde verbintenis. Daarmee is het zeker dat, tenzij een andere club een flinke transfersom voor de 30-jarige verdediger wil betalen, Swinkels ook komend seizoen Roda JC’er is. Dat is goed nieuws, want sinds zijn komst is hij onbetwist basisspeler en ontpopte hij zich tot een van de meest betrouwbare krachten van de huidige spelersgroep.

Verbist, Van Hyfte en Gyasi
Volgens de Limburgse kranten zijn er desalniettemin een aantal spelers die nog wel over een dergelijke ontsnappingsclausule beschikken. Het gaat om doelman Bram Verbist, middenvelder Tom van Hyfte en aanvaller Edwin Gyasi. Wanneer Roda JC in de komende 9 dagen er dus niet in slaagt om zich te verzekeren van Eredivisie-voetbal voor het komend seizoen, zullen deze spelers – ondanks hun doorlopend contract – transfervrij de club gaan verlaten.

Foto: Roda JC Live