Coronagolf bij Roda JC, maar Excelsior-uit gaat ‘gewoon’ door

Waar vorige week storm Eunice een wedstrijd uit de agenda blies, steekt nu het coronavirus de kop op in Kerkrade. Toch gaat het duel tussen Excelsior en Roda JC vrijdagavond gewoon door.

Roda JC had een verzoek ingediend bij de KNVB om te kijken naar de situatie rondom Excelsior – Roda JC. De regel is dat een wedstrijd wordt uitgesteld als een club niet in staat is om dertien spelers, waarvan één keeper, op de been te brengen. Dat lijkt bij Roda nog wel te lukken, maar een club kan ook een beroep op de KNVB doen, als sprake is van een ‘medisch ongecontroleerde uitbraak’. Toch blijken er niet genoeg spelers niet-inzetbaar te zijn om de wedstrijd af te gelasten, zo heeft de KNVB besloten.

Bij de Kerkradenaren zijn meer dan tien spelers besmet of recent positief getest, waardoor de club niet zeker weet of het medisch verantwoord is om die spelers in actie te laten komen. Daarnaast zijn de andere spelers donderdag nogmaals getest. Daarvan zijn de uitslagen vannacht binnen gekomen. “Ik wil van een dokter weten of het verantwoord is. Wij moeten zorg dragen voor de gezondheid van de spelers”, aldus trainer Jurgen Streppel tegenover De Limburger.

Wat ook niet helpt is dat Roda JC naast de coronagevallen nog drie of vier spelers mist. Florian Mayer is langdurig geblesseerd, Jamil Takidine en Niek Vossebelt zijn nog niet hersteld van hun kwetsuren en Guus Joppen is een twijfelgeval.

Het betekent hoe dan ook dat het team van Streppel vanavond een lastig karwei wacht. Excelsior staat momenteel derde in de competitie, maar bij een overwinning nadert Roda de Rotterdammers tot op drie punten. Bovendien heeft Roda nog een wedstrijd tegoed.

Foto: Roda JC Live