De redactie voorspelt | Augustus

De zomerstop is eindelijk voorbij, we beginnen weer aan een nieuw seizoen! Terug in de Eredivisie staat Roda JC een bijzonder boeiend en hopelijk niet enorm zwaar seizoen te wachten. Onze redactie staat te popelen om weer los te kunnen gaan met live verslaggeving rondom alle 34 competitieduels. Natuurlijk heeft ieder zo z’n verwachtingen voor het aankomende seizoen: waar pakken we de volle buit, waar moeten we met lege handen naar huis en waar delen we de punten met de tegenstander? In de eerste editie van de rubriek ‘De redactie voorspelt’ van dit seizoen blikken we vooruit op het eerste kwartet wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Roda JC Kerkrade – Heracles Almelo (8 augustus, 19:45)
Voorspellingen: 2-0 (Robbert), 2-2 (Jeroen), 1-1 (Sem), 2-1 (Luc)
De openingswedstrijd van het seizoen wordt, als het aan onze redactie ligt, in ieder geval geen domper. Doelpunten gaan er sowieso vallen aan de kant van Roda JC en een nederlaag wordt niet geleden. Het is in het kader van de strijd in het rechterrijtje en de enorme waslijst potentiële concurrenten zaak om zoveel mogelijk punten tegen vergelijkbare clubs te pakken, dus eigenlijk is drie punten een vereiste voor deze wedstrijd. Robbert en Luc zien dat ook gebeuren, terwijl Sem en Jeroen iets minder optimistisch zijn over deze wedstrijd.

Vitesse – Roda JC Kerkrade (14 augustus, 20:00)
Voorspellingen: 4-0 (Robbert), 3-1 (Jeroen), 2-0 (Sem), 3-0 (Luc)
De beloofde landstitel in Arnhem is nog altijd niet gesignaleerd, maar een sportieve flow heeft deze club in buitenlandse handen wel meegemaakt. Vitesse is een lastige tegenstander en in de Gelderse sporthal annex concertzaal is winnen geen gemakkelijke opgave. De redactie heeft dat aardig in de gaten en voorziet hoogstens een nederlaag met twee doelpunten verschil, waarbij Jeroen nog een doelpuntje aan Limburgse zijde verwacht. Luc en Robbert lijken de wedstrijd op voorhand al gauw te willen vergeten.

Roda JC Kerkrade – De Graafschap (22 augustus, 18:30)
Voorspellingen: 1-0 (Robbert), 1-0 (Jeroen), 2-2 (Sem), 3-1 (Luc)
De tweede thuiswedstrijd van het seizoen is net als de eerste eentje van bijzonder groot belang. De Graafschap geldt als een van de grote degradatiekandidaten, dus hier punten tegen laten liggen kan aan het einde van de rit wel eens een heel duur grapje worden. Sem vreest wat dat betreft het ergste en krijgt er niet meer dan één punt uitgeperst; de overige redactieleden vertrouwen erop dat de mannen van Darije Kalezic deze wedstrijd keurig omzetten naar een driepunter. Eerlijk is eerlijk, minder dan drie punten mag ook eigenlijk niet op gehoopt worden in deze wedstrijd.

AZ – Roda JC Kerkrade (30 augustus, 14:30)
Voorspellingen: 3-0 (Robbert), 2-0 (Jeroen), 3-1 (Sem), 4-1 (Luc)
Op de laatste zondag van de zomermaand augustus moet de lange reis naar Alkmaar worden gemaakt, waar subtopper en (op het moment van schrijven) Europese deelnemer Alkmaar-Zaanstreek wacht voor de vierde speelronde van het seizoen. Net als Vitesse-uit is AZ-uit een zware dobber en dus een wedstrijd die je maar beter gehad kunt hebben. Zo denkt de redactie er in ieder geval wel over: de vier voorspelde uitslagen laten niet meer zien dan één of geen doelpunten en zeker geen punten. Uit het verleden is echter gebleken dat de voorspellende gave van de redactieleden niet altijd thuis geeft, dus een fraaie stunt is in de kop van Noord-Holland ook weer niet helemaal uitgesloten.

Foto: Roda JC Live