Dominant optreden bezorgt Roda JC overwinning tegen Vitesse

Roda JC Kerkrade heeft zich zaterdagavond van zijn beste kant laten zien. In het GelreDome werd Vitesse, de nummer zes van de Eredivisie, met liefst 0-3 verslagen. De doelpunten werden gescoord door Dani Schahin en Donis Avdijaj.

In het begin van de vroege avondwedstrijd probeerden beide ploegen wel aanvalsintenties te tonen, maar strandden aanvallen veelal in onnodig balverlies. Vitesse kreeg na een kwartier de eerste kans, toen Kashia in de handen van Jurjus kopte. Roda wist daar weinig tegenover te zetten, totdat er na een kwart wedstrijd plots een langdurige omsingeling van het Vitesse-doel ontstond. Jannes Vansteenkiste gaf na een rustige aanval de bal puntgaaf voor op Dani Schahin, die knap de 0-1 tegen de touwen kopte.

Niet lang daarna kreeg Roda JC via Donis Avdijaj een grote kans op verdubbeling van de voorsprong. De Schalke-huurling raakte de goede voorzet van Mikhail Rosheuvel echter niet vol. Vlak voor rust was er voor Vitesse de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar het schot van Mason Mount vloog over.

Na rust toonde Vitesse meer aanvallende intenties, in ieder geval op papier. De licht geblesseerde Tim Matavz verving de anonieme Luc Castaignos, en niet veel later volgde een aanvallende wissel. De grote kansen waren echter voor Roda, dat zichzelf tekort deed door niet snel nogmaals te scoren. Uiteindelijk duurde het tot de zeventigste minuut, want toen viel de verlossende tweede treffer. Een vlijmscherpe counter werd ingeleid door Simon Gustafson, die na een lange rush Avdijaj vrij voor de doelman zette. Voor Jeroen Houwen was er geen houden aan, ook tien minuten later niet. Toen gooide Schahin het duel in het slot.

Door de overwinning stijgt Roda JC naar de zestiende plaats in de Eredivisie. De voorsprong op nummer achttien FC Twente bedraagt vier punten, evenals de achterstand op nummer vijftien NAC Breda.