Dramatische vertoning Roda in Den Haag: 4-1

Roda JC Kerkrade heeft zichzelf zondagmiddag een slechte dienst bewezen. De nummer 16 van de ranglijst ging bij nummer 17 ADO behoorlijk hard onderuit: 4-1.

De Limburgers begonnen verre van scherp aan het duel en moesten dat na nog geen minuut spelen bekopen met een tegentreffer. Balverlies van Gnjatic ging vooraf aan Becker’s  tegendraads schot, waarop Van Leer geen antwoord paraat had. Na een halfuur waarin Roda grossierde in slordige passes en ADO geen strobreed in de weg legde, verdubbelde de thuisclub de marge; El Khayati benutte een strafschop nadat scheidsrechter Higler een handsbal van Roda-captain Kum had waargenomen. Daarmee was de ruststand bereikt: 2-0.

De arbiter had een drukke middag, aangezien hij vier Roda JC’ers op de bon slingerde. Roda zocht met invallers El Makrini en Papazoglou ondertussen naar de aansluitingstreffer, maar die bleek ver weg voor de bijzonder pover acterende Kerkradenaren. Sterker nog, ADO voegde na een uur spelen de derde goal aan haar totaal toe. Havenaar was er als de kippen bij om een door Van Leer gekeerd schot in tweede instantie alsnog binnen te tikken. Daarmee was de koek nog niet op, want in de slotfase kopte ADO-invaller Fernandez nog de 4-0 tegen de touwen en tekende El Makrini met een schot in de verre hoek nog voor de totaal waardeloze 4-1.

Door deze uitslag passeert ADO Roda op de ranglijst. Donderdag wacht de volgende krachtmeting voor de Koempelclub. PEC Zwolle komt dan in de midweekse speelronde op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.