Eerste nederlaag in oefencampagne: Meerssen te sterk

Roda JC heeft vrijdagavond zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In het Parkstad Limburg Stadion bleek hoofdklasser SV Meerssen met 2-3 te sterk. Namens Roda JC scoorden Mitchel Keulen en Bjorn Stassen.

Tijdens de eerste thuiswedstrijd van de oefencampagne werden door Roda JC 500 toeschouwers toegelaten in het Parkstad Limburg Stadion. Die waren nog nauwelijks gaan zitten, toen Meerssen al op voorsprong was gekomen. Vlak na de aftrap leed Thijmen Goppel, die in de eerste helft als rechtsback speelde, kinderlijk eenvoudig balverlies, waarna Nino Everaers de bal achter doelman Loek Hamers schoot.

Vlak voor de drinkpauze, die nodig was vanwege de temperatuur van 36 graden, kwam Meerssen op 0-2. Nadat Jordy Croux te laat in een duel kwam, legde de arbiter de bal op de stip. Jordie van der Schoot benutte het buitenkansje en verdubbelde de voorsprong. Even voor de rust kwamen de bezoekers zelfs op 0-3 door een lage vrije trap van Julien Rompelberg.

Roda JC wist daar in de eerste helft nauwelijks iets tegenover te zetten. De enige grote kans die de Kerkradenaren wisten te creëren werd om zeep geholpen door Croux, die van dichtbij op de lat schoot, via een verdediger van SV Meerssen.

Direct na rust kwam de thuisploeg wel tot scoren, toen invaller Mitchel Keulen met een schot doelman Geoffrey Jacobs wist te verrassen. Tien minuten voor het eind van de wedstrijd wist Bjorn Stassen de aansluitingstreffer te maken, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer.

Bij Roda JC speelde testspeler Patrick Pflücke de gehele wedstrijd. De Duitser maakte een degelijke indruk. Ook aanwinsten Thijmen Goppel, Niek Vossebelt, Stefano Marzo en Xander Lambrix speelden een groot deel van de wedstrijd.

Opstelling Roda JC: Hamers (46. Novakovic), Goppel (66. Vijgen), Lambrix (85. Vanhove), Marzo (85. Senden), Schlösser, Bouchouari, Vossebelt (46. Keulen), Pflücke, Alberg (46. Milts), Remans (66. Stassen), Croux.

Foto: Roda JC Live