Martijn Wismans algemeen directeur, Joop Janssen voorzitter RvC

Martijn Wismans (43) is de nieuwe voorzitter van Roda JC Kerkrade. Joop Janssen wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen. Dat meldt de club.

Wismans, afkomstig uit Noord-Limburg, is momenteel werkzaam als Global Sales Leader bij Inalfa Roof Systems. Daarnaast is hij voorzitter van amateurclub VV Hegelsom. “Ik ben een voetballiefhebber en ongelooflijk trots om deze roemrijke club, met de fantastische mensen die er al zijn, weer verder op te mogen bouwen. Na enkele moeizame jaren voel ik de nieuwe energie in dit prachtige stadion.”

Wismans begint uiterlijk 1 november, aangezien zijn contract bij Inalfa nog afgewikkeld moet worden. De mogelijkheid bestaat wel dat hij eerder start.

Raad van Commissarissen

Joop Janssen is de voorzitter van de Raad van Commissarissen. Janssen heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, waarbij hij actief was in de tech-sector. Hier ontwikkelde hij innovaties voor onder andere sportuitzendingen. Janssen presenteerde tijdens de persconferentie de visie “Roda 2023”, waarbij het doel is om in dat jaar een serieuze gooi naar promotie naar de Eredivisie te doen. In de komende jaren zijn de play-offs de doelstelling.

Naast Janssen nemen Claudia Keuters (Finance & Control), Robert-Jan Lambrichs (HR/Juridisch), Ralph Bongaerts (Commercie) en René Trost (Voetbalzaken) plaats in de Raad van Commissarissen, die per direct aan het werk gaat.

Janssen: “We hebben een veelzijdige, ervaren en deskundige Raad van
Commissarissen en Compliance Officer. Er wacht ons een uitdagende taak. Roda JC Kerkrade is de afgelopen jaren sportief en bestuurlijk door allerlei omstandigheden teruggeworpen en het is aan Martijn en zijn team om de club in rustig vaarwater te brengen en de weg omhoog in te zetten.”

Compliance officer

De compliance officer wordt Ritchie Bex. “De 38-jarige Heerlenaar heeft een consultancybureau (RIFICO Consultancy) en veel ervaring op het gebied van Risk Management, Finance en Compliance”, wordt gemeld op de site.

In het bestuur van de Stichting Roda JC nemen ten slotte naast Jos Som en Ed Koster ook Frank Thuis en Hub Verhoef zitting.

Foto: Roda JC Live