Eerste oefenduel op trainingskamp gaat verloren

Roda JC Kerkrade heeft haar eerste oefenwedstrijd op het trainingskamp in Vale do Lobo met 0 – 1 verloren. De Portugese eerstedivisionist SC Farense bleek te sterk.

Over de gehele wedstrijd gezien was Roda JC met afstand de sterkste partij. De pot, die gespeeld werd in het Estadio Algarve, waar ook wedstrijden in het kader van het EK 2004 werden afgewerkt, eindigde echter anders. In de eerste helft speelde Roda met het oude basiselftal, al verving nieuwkomer Jordy Buijs de vertrokken Gibril Sankoh. De Kerkradenaren waren de bovenliggende partij, maar wisten, zoals zo vaak dit seizoen, niet tot scoren te komen. Tomi Juric miste de grootste kans namens Roda.

In de tweede helft kwamen de reserves van Roda in actie. Alleen Jordy Buijs bleef staan. Ook stagiair Kyle Walker-Peters speelde na rust mee bij de Kerkradenaren, op de positie van rechtsback. Ook in die tweede helft kregen de geel-zwarten met afstand de meeste kansen, maar ook van het reserveteam wist niemand de bal in het netje te leggen. In de laatste minuten van de wedstrijden kreeg Roda de deksel op de neus: een van richting veranderd schot van Farense vloog erin. Daardoor verloor Roda met 0-1 van de nummer 17 van het Portugese tweede niveau.

Opstelling eerste helft Roda JC: Van Leer – Dijkhuizen, Buijs, Swinkels, Van Peppen – Rutjes, Griffiths, Faik, Van Hyfte – Juric, Gyasi.

 

Comments (3)

Comments are closed.