Emotionele Van Leer: “Dan zit je weer met een kutgevoel in de bus”

Benjamin van Leer bleek zondag voor de verandering maar weer eens goud waard voor Roda JC. Of dat volgend seizoen ook het geval is, is zéér de vraag. De goalie was direct na de wedstrijd openhartig over zijn motivatie, over de last die van zijn schouders valt én over zijn toekomst, waarbij hij zelfs licht geëmotioneerd raakte.

“Alles gegeven”
De keeper was week na week de uitblinker in een team vol onzekerheden: “Ik heb alles gegeven wat in me zat. En ik ben blij dat we nog een jaartje in de Eredivisie zitten. Mentaal is het ontiegelijk zwaar geweest, maar we hebben altijd de focus op handhaving gehad. Linksom of rechtsom, dan maar via de play-offs”, aldus van Leer tegenover FOX Sports. Hij wil één persoon in het bijzonder bedanken voor zijn begeleiding. “Mijn keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder is heel belangrijk geweest. Hij heeft me altijd motivatie weten te geven en me rustig gehouden.”

“Je haalt gewoon vaak kutresultaten”
Van Leer, die dit seizoen maar liefst twaalf maal ‘de 0 hield’, bevestigt dat zijn persoonlijk sterke seizoen weliswaar mooi is, maar dat de teamprestatie voor hem véél belangrijker is. “Sorry voor mijn woorden, maar je haalt gewoon vaak kutresultaten. Dan kan ik wel tevreden zijn met mijn eigen spel, maar dan zit je na een 1-0 nederlaag weer met een kutgevoel in de bus. We hebben het gelukkig mooi afgesloten, want voor mij was er één ding niet mogelijk: Roda degraderen, en MVV promoveren.”

“Ik zoek naar woorden, maar ik kan ze moeilijk vinden”
Eerder deze week verscheen het (ongefundeerde) gerucht dat de doelman zo goed als rond zou zijn met SC Heerenveen. “Ik heb donderdag al gezegd dat ik van niets weet. Ik heb ook geen zin om nu over mijn eigen carrière te gaan praten, ik wil nu genieten van wat er gebeurt om mij heen”, is het antwoord van Van Leer, die in Kerkrade nog een contract heeft tot medio 2019. De keeper toont zich vervolgens emotioneel voor de camera van de betaalzender. “Er valt nu wel een last van mijn schouders, ik wist dat ik elke wedstrijd 100% moest zijn en dat we het anders moeilijk zouden krijgen. Dat is niet arrogant bedoeld, of wat dan ook. Ik zoek naar woorden, maar ik kan ze moeilijk vinden. Of het tijd is voor een stap hogerop? Dat zie ik als een heel groot compliment.”

Foto: Roda JC Live