Limburgers Werker en Paulissen: “Hele ontlading”

Met twee Limburgers in het basiselftal verzekerde Roda JC zich van een nieuw seizoen in de Eredivisie. Daryl Werker noemt het een ‘hoogtepunt’ in zijn carrière en Mitchel Paulissen erkent dat hij niet alleen slachtoffer was bij de rode kaart van MVV-aanvoerder Kuipers: “Bij deze wedstrijden komt er meer bij kijken dan alleen lekker voetballen.”

Werker: “Weet niet meer precies hoe”
Daryl Werker, afkomstig uit het Heuvelland, bleek in de twee derby’s als enige in staat om te scoren. “Matchwinner, 1-0 winnen van MVV in een derby, en in de Eredivisie gebleven, dat is prachtig. Het hoogtepunt in mijn nog prille carrière, dit is een hele ontlading”, sprak de mandekker uit Mechelen tegen L1. Uit een corner vloerde hij nota bene de club waar hij in het vorige seizoen nog tijdelijk op huurbasis speelde. “Ik weet niet meer precies hoe ik hem erin kopte, maar hij ging tegen het netje. En dat is heerlijk. Ik heb MVV het hele seizoen gevolgd en ik had ook gehoopt dat ze zouden promoveren, maar als ze tegen ons komen ben ik voor mijn eigen club.”

Paulissen: “Hoort ook bij zo’n wedstrijd”
Ook een opgeluchte Mitchel Paulissen verscheen voor de camera van de Limburgse omroep: “Toen ik de schorsing kreeg wist ik dat ik in de laatste wedstrijd weer mee zou mogen doen, en ik hoopte dat MVV van Cambuur zou winnen. Het liep zoals het moest, donderdag heb ik nog vol spanning naar de tv gekeken, en nu kan ik niet echt beschrijven hoe het is om in dit winnend elftal te staan.”

De Kerkraadse gelegenheidsspits vervulde een hoofdrol, toen een overtreding van Nick Kuipers op hem de MVV-captain een rode kaart opleverde. “Hij liep de hele wedstrijd al een beetje uit te dagen, dat hoort ook bij zo’n wedstrijd. Ik voelde een been op de achterkant van mijn knie en hoewel ik niet wist dat hij het was, wist ik ook dat er een videoscheidsrechter was.” Wellicht dat het theater dat Paulissen maakte een extra aanleiding vormde voor arbiter Janssen, eveneens Limburger, om de beelden op te vragen, waarna hij een rode prent trok. “Bij deze wedstrijden komt er meer bij kijken dan alleen lekker voetballen. Ik denk dat het niet slim van hem is om op mijn been te gaan staan en dat het gewoon rood is. ”

Foto: Roda JC Live