Eredivisionist Go Ahead blijkt in oefenduel scherper dan Roda JC

In de voorlaatste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen heeft Roda JC met 2-0 verloren van Go Ahead Eagles. Philippe Rommens en Isac Lidberg tekenden voor de treffers.

In de Adelaarshorst, die op last van de gemeente Deventer leeg bleef, kwam de ploeg van Jurgen Streppel prima voor de dag. De trainer stuurde zijn, op papier, sterkste elf het veld in, iets dat ook Go Ahead-trainer René Hake deed. Voor die sterkste elf van de Eredivisionist hoefde Roda JC zeker in de eerste helft niet onder te doen. Sterker nog, in het eerste kwart van de wedstrijd waren de Kerkradenaren zelfs de bovenliggende partij. Dat leidde tot ook tot een aantal grote kansen, maar Bryan Limbombe en Mohamed Mallahi stuitten op de verdediging en doelman Jeffrey de Lange.

Vervolgens nam Go Ahead het heft in handen, om dat de rest van de wedstrijd niet meer weg te geven. Ook de Deventenaren misten eerst wat flinke mogelijkheden, maar vlak voor rust was het uiteindelijk raak. Rommens kreeg alle tijd om uit te halen en deed dat snoeihard, waardoor Rody de Boer aan de grond genageld stond: 1-0.

Na rust verdubbelden de Eagles snel hun voorsprong. De ingevallen Jamil Takidine liet zich eenvoudig uitkappen, waarna Isac Lidberg in de zestien scherper was dan Guus Joppen. In de veertig minuten die volgden, waren beide ploegen niet meer bij machte om elkaar het leven echt zuur te maken, al was Dylan Vente nog dichtbij de aansluitingstreffer. Ook hij stuitte echter op De Lange.

Dat Roda in staat bleek om de nummer 13 van de Eredivisie negentig minuten lang goed partij te bieden, stemde Streppel logischerwijs tevreden. “Dit was een echte testcase. Je ziet dat wij heel behoorlijk kunnen voetballen, nu moet het nog 10 à 15 procent beter. Daarvoor zou het mooi zijn als er nog wat bijkomt.” Op versterkingen in de komende dagen rekent de trainer evenwel niet. “We zijn er natuurlijk mee bezig, en soms lijkt het snel te kunnen gaan, maar op korte termijn verwacht ik geen aanwinsten.”

Voordat de competitie begint, speelt Roda JC nog één oefenwedstrijd, komend weekend tegen De Graafschap. Ook dat duel vindt achter gesloten deuren plaats.

Foto: Roda JC Live