Gezapig oefenduel in Keulen eindigt in gelijkspel

Het oefenduel tussen Fortuna Köln en Roda JC is vrijdagavond in een gelijkspel geëindigd. Op de Bezirkssportanlage Chorweiler kwamen beide ploegen eenmaal tot scoren.

Voor het eerst in de voorbereiding stuurde Jurgen Streppel zijn – in potentie – sterkste elf gezamenlijk het veld in. Dat betekende dat Mohamed Mallahi zijn eerste minuten in het geel-zwart mocht maken. Xian Emmers mocht de aanvoerdersband om zijn arm dragen en lijkt daarmee de eerste captain voor het nieuwe seizoen te zijn.

In de eerste helft van de bij vlagen zeer gezapige wedstrijd kwamen beide ploegen nauwelijks tot kansen. Na een overtreding van Terrence Douglas mocht Fortuna vanaf elf meter aanleggen, maar Sascha Marquet stuitte op Rody de Boer. Roda JC toonde zich wel bijzonder effectief, want niet lang na die penalty joeg Dylan Vente de openingstreffer tegen de touwen. Na een voorzet van Bryan Limbombe mocht de Rotterdammer volledig vrijstaand uithalen.

In de tweede helft kwamen de Kerkradenaren er vervolgens nauwelijks meer aan te pas. De Duitse club uit de Regionalliga had het volledige initiatief in handen en kwam uiteindelijk verdiend op gelijke hoogte. Dat gebeurde vanaf de strafschopstip, want bij zijn tweede kans wist Marquet De Boer wel te verschalken. Na de gelijkmaker probeerde Köln nog de winnende treffer te forceren, maar dat lukte niet meer, waar dat wel verdiend was geweest.

Voor de competitiestart speelt Roda JC nog twee oefenwedstrijden, waarvan de eerste aanstaande zaterdag plaatsvindt. Dan ontmoeten de Kerkradenaren in Apeldoorn Go Ahead Eagles.

Header: Roda JC Live