FC Den Bosch in slotfase te sterk voor Roda JC

In een rustig duel heeft FC Den Bosch met 2-1 gewonnen van Roda JC. Namens de Kerkradenaren scoorde Livio Milts.

In Stadion De Vliert trapten beide ploegen al om 11 uur op zaterdagochtend af in verband met de extreme hitte. Ondanks het vroege aanvangstijdstip kende het duel een rustige start. Beide ploegen creëerden in de eerste helft wel forse kansen: Thijmen Goppel miste na tien minuten oog in oog met FC Den Bosch-doelman Konrad Sikkings. Daarnaast schoot Patrick Pflücke namens de Kerradenaren op de paal. Aan de overkant werd Radomir Novakovic bijna verrast toen hij te ver voor zijn doel stond, maar het schot van Jizz Hornkamp stuiterde over het doel.

In de tweede helft ontbrandde het duel pas op een laat moment. Jurgen had op dat moment al iedereen behalve doelman Radomir Novakovic gewisseld. Eerst raakte Pepijn Schlösser de paal, maar tien minuten voor het einde opende Livio Milts de score met een uithaal vanaf een meter of twintig. Dat Roda JC alsnog verloor, kwam door defensieve fouten. Twee maal werd de bal na een knullige overtreding op de stip gelegd, waar Mats Deijl gretig gebruik van maakte. Hij bepaalde de eindstand zodoende eigenhandig op 2-1.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Novakovic, Marzo (60. Schlösser), Luijckx (60. Senden), Lambrix (60. Dunkwu), Achenteh (60. Vanhove), Vossebelt (60. Souren), Klaasen (60. Bouchouari), Pflücke (60. Milts), Goppel (60. Stassen), Alberg (60. Remans), Croux (60. Vijgen).