Patrick Pflücke zesde zomeraanwinst Roda JC

Patrick Pflücke heeft een contract getekend bij Roda JC. De Duitser speelde tegen SV Meerssen en FC Eindhoven al mee als testspeler.

Pflücke komt transfervrij over van KFC Uerdingen en tekent een tweejarige verbintenis bij de club uit Kerkrade. Tijdens de afgelopen proefperiode maakte hij genoeg indruk op het middenveld om een contract te verdienen. De 23-jarige speler speelde onder andere in de opleiding van FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund.

Technisch directeur Jeffrey van As toont zich verheugd met het vastleggen van Pflücke. “Patrick heeft laten zien dat hij een dynamische middenvelder is met een fantastisch linkerbeen. Ik denk dat de Nederlandse stijl van voetbal beter bij hem past dan de Duitse stijl”, aldus Van As. “We zijn blij dat we deze creatieve middenvelder hebben weten toe te voegen aan onze selectie.”

Pflücke zelf is ook blij met zijn contract, zo laat hij weten op de Instagram-pagina van Roda JC. “Natuurlijk ken ik Roda JC. Het is een grote club met een mooie traditie. Ik ben blij om hier te zijn, nadat twee weken geleden het eerste contact met Toine [van Mierlo, hoofdscout, red.] en Jeffrey gelegd werd.”

Foto: Roda JC Live