FC Utrecht zet in op komst van Matisse Didden

FC Utrecht heeft zich bij Roda JC gemeld voor Matisse Didden. De club uit de Domstad zou al een bod hebben uitgebracht op de centrale verdediger, zo meldt De Limburger.

Didden kwam afgelopen zomer naar Kerkrade en is binnen mum van tijd één van de sterkhouders in het elftal van Bas Sibum geworden. In 27 duels scoorde Didden twee keer, maar wat vooral opvalt is hoeveel sterker de verdediging oogt met de pas 22-jarige Belg erbij. Een combinatie van lef, bravoure en toch de nodige rust aan de bal maakte Didden bovendien al snel publiekslieveling in het Parkstad Limburg Stadion.

Didden, die overkwam van KRC Genk, heeft een verbintenis bij Roda JC tot volgende zomer. Dat betekent dat een geïnteresseerde club in ieder geval een geldbedrag op tafel zal moeten leggen bij de Kerkradenaren. FC Utrecht zou dat inmiddels hebben gedaan. Voor Roda is het een gegeven dat Didden zal vertrekken, als de club niet promoveert naar de Eredivisie. Als dat het niveau is waarop Roda volgend jaar ook zelf actief is, ziet men een kans om Didden langer aan boord te houden.

Foto: Roda JC Live