FC Volendam verhuurt Walid Ould-Chikh aan Roda JC

Roda JC heeft opnieuw een middenvelder toegevoegd aan de selectie. Walid Ould-Chikh wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van FC Volendam.

Na Wesley Spieringhs is Ould-Chikh de tweede middenvelder die deze week een transfer naar Kerkrade maakt. De 23-jarige Nederlander met een Marokkaanse achtergrond speelt sinds 2020 voor FC Volendam. Voor die club maakte hij in 2021 zijn debuut in het betaald voetbal. In de jeugd speelde hij voor een aanzienlijke reeks clubs, waaronder De Graafschap, PEC Zwolle, FC Twente en Feyenoord. Zijn jongere broer is Bilal Ould-Chikh, die eveneens onder contract staat bij FC Volendam.

Roda JC was nog naarstig op zoek naar creativiteit op het middenveld. Die is volgens Rob Servais in huis gehaald met Ould-Chikh. Op de clubwebsite stelt de technisch manager: “Met Walid halen we een dynamische en creatieve speler in huis. Daarnaast heeft hij vorig seizoen ook al voldoende ervaring opgedaan in de Eredivisie.”

Morgenmiddag oefent Roda JC in Heerlen tegen derdedivisionist RKSV Groene Ster. Dan behoort Ould-Chikh nog niet tot de selectie.

Foto: Roda JC Live