Roda JC verliest voor het eerst in oefencampagne

In de zesde oefenwedstrijd van het seizoen heeft Roda JC voor het eerst verloren. In een leeg Parkstad Limburg Stadion bleek het beloftenelftal van 1. FC Köln met 1-2 te sterk.

Tegen de Duitsers stuurde Bas Sibum een elftal het veld in dat voor een basisformatie door kon gaan, al zullen er nog genoeg wijzigingen in de selectie plaatsvinden in de komende weken. Zo is het vrijwel zeker dat spits Dylan Vente, vandaag in de basis, nog vertrekt. Anderzijds zal Loek Hamers naar alle waarschijnlijkheid niet eerste doelman worden: Sibum bevestigde vandaag na de wedstrijd dat Roda nog een keeper zoekt.

Het team waar Sibum zaterdag voor koos, kwam prima voor de dag. In grote delen van de wedstrijd waren de Kerkradenaren beter dan de Keulse beloften, maar het surplus aan kansen werd niet in de score uitgedrukt. Naast Vente kregen ook Walid Ould-Chikh, Boyd Reith en Enrique Zauner de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant was het gevaarlijkste moment een schot van João Pinto, maar op die inzet had Hamers een antwoord in huis.

In de tweede helft kwam Roda JC binnen vijf minuten tijd op achterstand: tussen minuut 60 en 65 trof de talentvolle spits Justin Diehl tweemaal doel. De Duits jeugdinternational benutte eerst een penalty en slalomde enkele minuten later door de hele Roda-defensie, om knap af te ronden. De strafschop leidde hij zelf in, want Matisse Didden moest aan de noodrem trekken na een actie van Diehl.

Na diverse wissels herstelde Roda zich van de twee tegengoals. De ploeg werd opnieuw de bovenliggende partij en ging weer kansen creëren. Eén van die kansen werd benut door testspeler Metehan Güçlü: de oud-Emmenaar kopte een voorzet vanaf de rechterkant keurig binnen. Niet lang daarna kregen de Kerkradenaren zelfs een grote kans op de gelijkmaker, maar ditmaal had Sami Ouaissa het vizier niet op scherp staan. De 1-2-stand bleef daarmee op het bord.

Foto: Roda JC Live