Financieel toezicht voor Roda: club ingedeeld in categorie I

Roda JC Kerkrade is door de KNVB andermaal ingedeeld in categorie I, waarin de groep noodlijdende clubs uit het Nederlandse betaalde voetbal zich bevindt. De club werd afgelopen juli nog ingedeeld in categorie II.

In het categoriesysteem van de KNVB worden de clubs ingedeeld op basis van de gezondheid van hun financiële huishouding, van de gezondste categorie III, tot de zorgwekkende categorie I. In de laatstgenoemde categorie moeten clubs alle uitgaven boven de € 50.000 verantwoorden aan de voetbalbond. Roda was afgelopen zomer in categorie II ingedeeld, maar is nu dus teruggezet naar de zorgwekkende groep. Daarin krijgt de club gezelschap van provinciegenoten Fortuna Sittard en VVV-Venlo. Verder bevinden zich De Graafschap en RKC Waalwijk nog in deze groep.

De indeling is relatief opvallend, aangezien Roda JC in januari werd overgenomen door de Zwitserse miljardair Aleksei Korotaev, en een blik spelers opentrok. Het bepalende . De verwachting bestaat dan ook dat de Kerkradenaren zo gauw dat volgens de regels van het systeem mogelijk is, wel weer promoveren naar categorie II.

Verder zijn FC Den Bosch, FC Twente en N.E.C. gepromoveerd naar categorie II.

Header: Roda JC Live