Florian Mayer vervolgt carrière bij 1. FC Bocholt

Florian Mayer heeft een contract getekend bij 1. FC Bocholt. Bij Roda JC kreeg de Duitser na afloop van het seizoen 2022/2023 geen nieuw contract aangeboden.

De verdediger kwam in de zomer van 2021 naar Kerkrade. Hij gold als een verdedigend talent uit de jeugdopleidingen van VfL Bochum en Borussia Mönchengladbach. Voor de laatstgenoemde club maakte hij zelfs zijn debuut in de Bundesliga, voordat hij geteisterd werd door blessures. Bij Roda JC bleek dat niet anders te zijn, want nog geen drie dagen na het tekenen van zijn contract liep Mayer een zware knieblessure op.

Het zorgde ervoor dat hij tijdens zijn eerste seizoen in Kerkrade geen minuut speelde. Na een lange revalidatie maakte hij op 5 augustus 2022 tegen FC Dordrecht zijn officiële debuut voor Roda. Uiteindelijk kwam hij in actie in elf officiële wedstrijden, waarin hij vier keer in de basis stond. De Kerkraadse club besloot aan het einde van het afgelopen seizoen zijn contract niet te verlengen, waardoor Mayer nu terugkeert naar zijn thuisland. Bij 1. FC Bocholt, dat uitkomt in de Regionalliga West, tekent hij een contract voor één seizoen.

Foto: Roda JC Live