Rodney Kongolo eerste zomeraanwinst van Roda JC

Roda JC heeft zich verzekerd van de diensten van Rodney Kongolo. De middenvelder tekent een tweejarig contract in het Parkstad Limburg Stadion.

Kongolo zit sinds de winterstop zonder club. Toen werd zijn contract bij Cosenza Calcio, dat uitkomt in de Italiaanse Serie B, ontbonden. Sindsdien trainde hij mee bij FC Emmen, waar hij kennis maakte met Bas Sibum, die volgend jaar hoofdtrainer is van Roda JC.

Voor zijn periode in Italië kwam hij ruim drie jaar uit voor sc Heerenveen, na eerst de jeugdopleidingen van Feyenoord en Manchester City te hebben doorlopen. Voor de Friezen speelde Kongolo 76 Eredivisie-duels. Zijn debuut in het profvoetbal maakte hij in de League One, tijdens een verhuurperiode aan Doncaster Rovers. De 24-jarige Kongolo werd geboren in Rotterdam, maar beschikt ook over een Congolees paspoort. Als tiener kwam hij uit voor diverse Nederlandse jeugdselecties, evenals zijn oudere broer, Terrence Kongolo.

Met het presenteren van Kongolo heeft nieuwbakken technisch manager Rob Servais zijn eerste aanwinst binnen. “We zijn heel blij dat we enkele dagen na het einde van de competitie onze eerste aanwinst voor het komende seizoen al kunnen vastleggen. Hiermee willen we daadkracht tonen in de wederopbouw van de club richting het nieuwe seizoen”, aldus Servais op Roda’s clubwebsite. “Met Rodney voegen we body en loopvermogen toe aan onze selectie. Daarnaast heeft hij een uitstekende jeugdopleiding gehad en neemt hij veel Eredivisie-ervaring met zich mee.”

Sibum noemt eveneens het loopvermogen van Kongolo, en geeft tevens aan dat hij over ‘de juiste mentaliteit’ beschikt.

Foto: Roda JC Live