Gezapige oefenwedstrijd tegen RKTSV levert 15 goals op

Zaterdag heeft Roda JC de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 0-15 gewonnen. Vijfdeklasser RKTSV diende als kanonnenvoer.

Traditiegetrouw trapte de Kerkraadse eerstedivisionist de voorbereiding af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen een van de amateurclubs uit de eigen gemeente. Omdat afgelopen seizoen met grote regelmaat getraind werd op de velden van de Terwinseler club, werd dit jaar gekozen voor RKTSV als eerste oefenpartner.

Voor zover er iets zinnigs te zeggen valt over een oefenwedstrijd tegen een vijfdeklasser, kunnen we stellen dat Roda niet sprankelend speelde. Toch was dat genoeg om 15 keer doel te treffen, en de vraag is wat je kan verwachten na één week trainen. Het was voor de fans de eerste gelegenheid om de aanwinsten aan het werk te zien. Dat zijn vooralsnog Iman Griffith, Jay Kruiver, Justin Treichel, Thomas Oude Kotte, Koen Jansen, Joshua Swirten en Nathan Markelo. Ze kwamen allemaal een helft in actie.

Op zaterdag 6 juli treft de ploeg van Bas Sibum, van wie het gerucht gaat dat hij in de belangstelling van Go Ahead Eagles staat, een tegenstander van serieuzer formaat: derdedivisionist RKSV Groene Ster. De selectie van de hoogst spelende Limburgse amateurclub heeft echter ook pas twee trainingen achter de rug op het moment dat de ploegen elkaar treffen.

Na de wedstrijd tegen Groene Ster staan er nog de nodige oefenwedstrijden voor Roda JC op het programma. Eerst wordt gespeeld tegen het tweede van FC Köln, daarna wachten nog Lierse, Sparta, Willem II, RKC en Jong PSV. Op maandag 12 augustus beginnen de Koempels de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Foto: Roda JC Live