Roda JC start voorbereiding met Henkens als nieuwe assistent

24 juni 2024 betekent de start van het nieuwe seizoen voor Roda JC. Met een flink gewijzigde, en vooralsnog uitgedunde selectie start Bas Sibum aan de voorbereiding op het zevende seizoen op rij in de Keuken Kampioen Divisie. Op het veld verwelkomen de Kerkradenaren een nieuwe assistent-trainer: Robin Henkens.

De club zocht al geruime tijd een nieuwe assistent-trainer, nadat Edwin Linssen vorig seizoen uit de staf verdween, naar verluidt na onenigheid tussen hem en Sibum. Linssen vervolgde zijn weg als trainer van Jong Roda JC, maar is inmiddels hoofdtrainer geworden bij De Treffers. In de persoon van Henkens hebben de Koempels nu zijn opvolger gevonden. Voor de 35-jarige Belg wordt het zijn eerste trainersklus, na een lange carrière in het Belgische clubvoetbal.

De middenvelder speelde in totaal 377 wedstrijden in het betaald voetbal van onze buren. Het leeuwendeel van dat indrukwekkende aantal werkte hij af in het shirt van Lommel SK, maar daarnaast kwam hij uit voor Waasland-Beveren, KV Mechelen en KVC Westerlo. De jeugdopleiding doorliep hij bij KRC Genk. In de jaargang 2022/2023 draaide hij voor het laatst serieus mee bij Lommel, al mocht hij afgelopen seizoen nog driemaal een minuutje invallen. Op 19 april 2024 speelde hij zijn laatste wedstrijd als profvoetballer.

De Kerkradenaren beginnen vandaag met trainen en spelen aanstaande zaterdag hun eerste oefenwedstrijd. Dat gebeurt op de velden van RKTSV, waar afgelopen jaar zo vaak getraind werd. Die pot kan dan ook worden gezien als een ‘bedankje’. Op zaterdag 6 juli volgt vervolgens de eerste wat serieuzere wedstrijd, tegen RKSV Groene Ster. Op maandag 12 augustus begint Roda JC aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Header: Roda JC Live