Hekkensluiter Den Bosch vernedert Roda JC: 7-0

Op bezoek bij FC Den Bosch heeft Roda JC vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. In Stadion De Vliert gingen de Limburgers met liefst 7-0 onderuit. 

Al na een kwartier leek het een onbegonnen zaak om punten te halen in Den Bosch, want toen stond er 3-0 op het scorebord. Na slecht verdedigend werk van Jan Hoekstra poeierde Jizz Hornkamp de openingstreffer binnen via de onderkant van de lat. Twee minuten later kon Romano Postema door de hele verdediging dribbelen en de score verdubbelen. Een houdbaar afstandsschot van Steven van der Heijden zorgde vervolgens voor de 3-0.

Daarna scoorde FC Den Bosch een tijdje niet meer, maar dat wil niet zeggen dat dat niet had gekund. De thuisploeg kreeg kansen genoeg, maar zette pas na veertig minuten de 4-0 op het bord. Soufyan Ahannach profiteerde van een blunder van Stefano Marzo.

Ondanks twee wissels in de rust wist Roda ook in de tweede helft nagenoeg niets te creëren. Binnen het uur stond het al 6-0, door nog twee doelpunten van Postema. Vlak voor tijd bepaalde Hornkamp met een kopbal de eindstand op 7-0.

Voor Roda JC betekent het dat de nederlaag in 2015 tegen Sparta (6-0) uit de boeken gaat: deze wedstrijd is nu de grootste verliespartij ooit in de Eerste Divisie van de club. De Kerkradenaren wisten weinig concrete kansen tegenover de Bossche storm te zetten. In het begin, nog voor de 1-0, kopte Luijckx uit kansrijke positie naast. In de tweede helft redde doelman Wouter van der Steen knap op een schot van Patrick Pflücke, die daardoor niet de eretreffer maakte. Dat was ook te veel geweest voor wat Roda vandaag op de mat legde in De Vliert.

Foto: Roda JC Live