“Het is ongelofelijk dat ze zo terug kunnen komen”

Roda JC Kerkrade won gisteren de thuiswedstrijd tegen FC Oss met 4-3. Daar droegen Mitchel Paulissen en Bart Biemans elk hun steentje aan bij door een doelpunt te scoren. Na afloop verschenen beiden voor de camera’s van Roda JC Club TV.

“We startten fel, zoals was afgesproken. We gingen meteen aanvallen, maar verloren de bal toen knullig. Vervolgens kwamen er een paar mensen te laat en dan sta je, tot mijn verbazing, meteen 0-1 achter.” Tot zo ver de samenvatting van de eerste drie minuten door Mitchel Paulissen. “We hadden wat goed te maken na de laatste twee wedstrijden en dan is dat geen goede start”, beseft de middenvelder zich. Ook Biemans verbaasde zich over de start. “Alle goede voornemens en alle afspraken konden na twee minuten weer de prullenbak in. Die counter mag er nooit in, maar je staat wel 0-1 achter na twee minuten en dan is het een nieuwe, andere wedstrijd.”

Na de 0-1 kreeg Roda meer het initiatief, zag ook de Belg. “Wij moesten aanvallen, maar zij komen op 0-2. Toch hielden we het geloof en bleven we vechten.” Paulissen is het daarmee eens. “Ik hield de hele tijd gevoel dat we het konden omdraaien; we bleven kansen creëren. Het was ontzettend belangrijk dat ik voor rust scoorde, dan is het verschil nog maar één. Zij staan vol onder druk en beginnen te twijfelen.” Ook Biemans onderkent het belang van de 1-2. “Het was niet met goed voetbal, maar het is belangrijk dat we zo terugkomen in de wedstrijd. Na rust namen we het initiatief.”

Dat leidde achtereenvolgens tot de 2-2, 3-2 en 4-2. “Zij kwamen niet meer weg achterin. We hadden twee lange jongens voorin staan en wonnen toen alle duels. Bovendien kwamen we op de zijkanten goed door en waren we gevaarlijk met spelhervattingen”, zo analyseert Paulissen. Biemans: “Tot de laatste tien minuten hebben we de tegenstander niet meer losgelaten. Het is stom dat we ze dan weer gevaarlijk laten worden. Door een vrije trap valt dan de 4-3; daar maken we het onszelf echt veel te moeilijk.” Daarmee is Paulissen het eens. “Het is onvoorstelbaar dat zij met 4-2 achter en een rode kaart toch nog zo terug kunnen komen. Dat mag echt niet gebeuren.”

Op de vraag wat er uit deze wedstrijd meegenomen kon worden, antwoordden beide heren verschillend. Paulissen: “We hebben gevochten met het team en hebben veerkracht getoond. Dat is goed en moeten we meenemen.” Biemans vergeet deze wedstrijd echter liever. “We nemen drie punten mee, maar het moet veel beter. We moeten beter als team functioneren, dan gaat het voetballend ook weer makkelijker.”

Foto: Voetbalprimeur