Eric Braamhaar fluit VVV-Venlo – Roda JC Kerkrade

Eric Braamhaar is aanstaande zondag de scheidsrechter bij de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade. Bij de wedstrijd, die om 14:30 begint in Seacon Stadion – De Koel, wordt hij geassisteerd door de heren Brink en Hoekstra. Vierde official is de heer Schaper.

Het is de eerste keer dit seizoen dat Braamhaar een wedstrijd van de Kerkradenaren fluit. De laatste keer dat hij samen met de geel-zwarten ten tonele verscheen was in de thuiswedstrijd tegen AZ (2-2). Hij floot wel al twee andere wedstrijden in de Jupiler League dit seizoen en wel die tussen Volendam en MVV (3-0, 2x geel) en FC Den Bosch en FC Oss (0-1, 2x geel, 1x rood). De laatste wedstrijd moest tijdelijk worden stilgelegd wegens ongeregeldheden. VVV – Roda is dus al de tweede Jupiler-derby die de leidsman voor z’n kiezen krijgt.

De laatste keer dat de Venlonaren met Braamhaar te maken kregen is alweer een tijdje geleden. Op 19 januari 2013 eindigde de uitwedstrijd tegen NAC Breda in 1-0. In blessuretijd maakte NAC toen de winnende, nadat eerder in de wedstrijd VVV nog een penalty miste.

Foto: Voetbalprimeur