Hidde Jurjus één seizoen op huurbasis naar Roda JC

Roda JC Kerkrade huurt Hidde Jurjus één seizoen van PSV. De doelman moet komend seizoen vervanger zijn van Benjamin van Leer, meldt Roda op haar website.

Onmiddellijk nadat bekend werd dat Van Leer waarschijnlijk zou vertrekken naar Ajax, meldde Roda JC zich bij PSV voor een verhuur van de 23-jarige doelman. Jurjus was afgelopen seizoen actief bij Jong PSV in de Jupiler League, aangezien hij zich achter Jeroen Zoet bevond in de pikorde.

PSV betaalde afgelopen zomer 500.000 euro voor de doelman, die overkwam van het gedegradeerde De Graafschap. De Eindhovenaren hopen dat Jurjus na komend seizoen klaar is om de positie van eerste keeper over te nemen bij een eventueel vertrek van Zoet.

Harm van Veldhoven toont zich content met de komst van de doelman. “Hidde is een zeer talentvolle Nederlandse doelman die een grote toekomst voor zich heeft. We zijn blij dat we het komend seizoen van zijn diensten gebruik kunnen maken.” De Achterhoeker wordt zondag, tijdens op de Open Dag, voorgesteld aan het publiek.

Foto: Omroep Gelderland