Kurto en Engels versterken Roda JC

Roda JC heeft op de jaarlijkse open dag twee nieuwe spelers gepresenteerd. Oude bekende Filip Kurto en de Duitser Mario Engels zijn aan de nu 18-koppige selectie toegevoegd.

De transfervrije Kurto (26) begint aan zijn tweede periode bij de Koempelclub. De Poolse keeper stond eerder tussen 2012 en 2014 onder contract bij de Kerkradenaren, destijds als eerste doelman. Hij tekent een contract voor één seizoen. Kurto wordt nu de stand-in van de van PSV gehuurde Hidde Jurjus, die vanmiddag eveneens voorgesteld werd aan de supporters.

Vleugelaanvaller Mario Engels werd eveneens aan de selectie toegevoegd. De 23-jarige rechtsbuiten komt over van Slask Wroclaw en is voor twee seizoenen vastgelegd. Engels is de zoon van voormalig Duits international Stefan Engels en speelde, net als Frederic Ananou, jarenlang in de jeugd van 1. FC Köln.

Verder werd bekend dat Nicky Souren en Celestin Djim (vooralsnog) ook deel uitmaken van de eerste selectie. Hans Visser is als assistent-trainer aan het team toegevoegd.