“Ik weiger om met angst te gaan spelen”

Over dik drie weken start het nieuwe Eredivisie-seizoen en dus is het voor Roda JC zaak om de ploeg paraat te hebben voor de eerste speelronde. Momenteel belegt het team in Zeist een trainingskamp, waar coach Robert Molenaar duidelijk is over zijn strijdplan: “We gaan initiatief nemen.”

Tegenover Dagblad de Limburger geeft de oefenmeester aan dat het trainingskamp op de KNVB Campus ideaal is voor zijn manschappen. “Een bosrijke omgeving is altijd lekker”, stelt de voormalig verdediger vast. “En alles is hier tiptop in orde”. Molenaar is bijzonder helder over de beoogde speelwijze. “We zijn van plan om iets nieuws te gaan doen. We gaan initiatief nemen. Ik weiger om met angst te gaan spelen. Ik heb het idee dat je op een bepaalde manier moet aanvallen, dat wil ik erin slijpen.”

De ‘angst’ waaraan Molenaar refereert bleek in het vorige seizoen meer dan eens een valkuil voor de Kerkradenaren. De coach wil het trainingskamp dan ook niet specifiek aangrijpen om een groepsgevoel te kweken, maar vooral om duidelijke patronen in te creëren. “Dat is psychologie van de koude grond. Het gaat erom dat je afspraken met elkaar nakomt en de strijdwijze op elkaar afstemt. Dat vind ik het belangrijkste. Daar zijn we mee bezig.”

Roda JC blijft deze week in Zeist trainen. Aanstaande zaterdag spelen de geel-zwarten in het Eindhovense Jan Louwers Stadion een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Foto: Roda JC Live