Individuele foutenovervloed breekt Roda JC op tegen Jong Utrecht

Roda JC Kerkrade heeft in eigen huis met 1-3 verloren van Jong FC Utrecht. In het Parkstad Limburg Stadion kwam Romario Rösch tot scoren, terwijl voor de bezoekers Eros Maddy, Hicham Acheffay en Jonas Arweiler doel troffen.

In een matig gevulde thuisbasis kwam Roda JC opnieuw slecht uit de startblokken. Opnieuw stond de ploeg van Jean-Paul de Jong binnen twee minuten op achterstand. Daryl Werker liet zich op het middenveld eenvoudig afbluffen, waarna Roshon van Eijma eruit werd gelopen door Eros Maddy. Die schoof de bal achter doelman Tom Muyters.

In het restant van de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel, maar tot grote kansen leidde dit nauwelijks. Iké Ugbo was dichtbij een treffer met een uithaal van dichtbij, terwijl Jordy Croux een afstandsschot net over het doel getikt zag worden. Vlak voor rust moest Tom Muyters met een katachtige reflex een tweede tegendoelpunt voorkomen.

Vlak na rust werd het karwei nog lastiger voor Roda JC, toen Roshon van Eijma tegen een tweede oliedomme gele kaart aan liep. Met een man minder moesten de Kerkradenaren zich veelal beperken tot verdedigen, maar dat kon niet verhinderen dat het uiteindelijk 0-2 werd. Toen Romario Rösch een bal op het middenveld onnodig inleverde, counterde Utrecht zich naar een doelpunt, waarbij Hicham Acheffay afdrukte. Muyters, die eerder opnieuw een tweede tegentreffer had voorkomen, moest capituleren.

Niet veel later kwamen de geel-zwarten onverwacht terug in de wedstrijd, toen Rösch een geblokkeerd schot van Antonio Cotán plots voor zijn voeten kreeg. De Duitser, die in de tweede helft nog een flinke kopkans miste, schoof de aansluitingstreffer achter doelman De Keijzer. In een tumultueuze slotfase kon Roda echter geen gelijkmaker meer forceren.

Sterker nog, de 1-3 werd al snel ingeleid, door opnieuw een ketser van Werker, die op het middenveld de bal zo maar inleverde. Jonas Arweiler werd vervolgens diep gestuurd en kon zonder al te veel moeite om de weifelende Muyters heen lopen. De Roda-doelman voorkwam vervolgens met twee knappe reddingen nog dat de score erg hoog uit zou vallen.

Door de kansloze nederlaag bivakkeert Roda JC na zeven speelrondes op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Jong FC Utrecht stijgt door de overwinning naar de derde plek op de ranglijst.

Foto: Roda JC Live