FC Eindhoven en Roda JC in evenwicht: 1-1

Roda JC Kerkrade heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven een punt overgehouden. I Ugbo zorgde met een rake kopbal voor een gelijkspel.

De thuisploeg, die de 75-jarige bevrijding van Eindhoven vierde, schoot uit de startblokken. Na nog geen twee minuten spelen schoot Samy Bourard zijn ploeg namelijk al op voorsprong met een droge schuiver in de verre hoek. Aan de treffer ging kinderlijk eenvoudig balverlies van Livio Milts vooraf. De buitenspeler van Roda liet zich later nogmaals zien in negatieve zin, door geel te pakken voor een overduidelijke schwalbe.

Roda wist weinig gevaar tegenover de openingstreffer van FC Eindhoven te zetten. De ploeg van Jean-Paul de Jong kwam via Timothy Durwael dichtbij de gelijkmaker, maar de linksback schoot over. Het initiatief bleef in de eerste helft echter bij de thuisploeg liggen.

Na rust kwam Roda JC, met Romario Rösch in de plaats van Livio Milts, furieus uit de startblokken. De 1-1 hing zodoende al lange tijd in de lucht, maar viel pas twintig minuten voor het einde. Jordy Croux legde een voorzet precies op het hoofd van Iké Ugbo neer, die probleemloos binnen kon knikken.

De gelijkmaker leek FC Eindhoven weer tot leven te wekken, want prompt kreeg de thuisploeg zijn eerste kans van de tweede helft. Tom Muyters voorkwam met een uitstekende redding de 2-1, terwijl aan de overkant Ruud Swinkels nog reddend optrad bij een late doelpoging van Daryl Werker. Zodoende eindigde de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion in een gelijkspel.

Foto: Roda JC Live