Invallers De Graafschap vellen vonnis over Roda JC: 2-0

Twee doelpunten van invallers hebben De Graafschap vrijdagavond langs Roda JC geholpen. In Stadion de Vijverberg scoorden Mohamed Hamdaoui en Callum Slattery in de tweede helft, na een ruststand van 0-0.

Het betekent voor Roda JC alweer de vijftiende officiële wedstrijd op rij zonder overwinning. Na de fikse verliespartij tegen FC Den Bosch had interim-coach Maurice Verberne de nodige wijzigingen doorgevoerd in zijn basiselftal. De wijzigingen in de verdediging waren gedwongen, want in de defensie kampen de Kerkradenaren me teen ware blessuregolf. Tom Muyters en Romario Rösch werden echter gepasseerd door Verberne, waardoor Radomir Novakovic en Nicky Souren het weer eens vanaf het begin mochten proberen.

Dat was voor beide heren even wennen, want in de eerste helft maakten zowel Novakovic als Souren een onrustige indruk. Souren leed veel balverlies en Novakovic pakte al snel geel, door onbesuisd inkomen op De Graafschap-aanvaller Daryl van Mieghem. In de verdediging blonk Richard Jensen juist uit door constant duels te winnen, al kwam de Fin ook goed weg toen hij na vijf minuten bijna een eigen doelpunt maakte. De paal bracht echter redding.

Alle goede bedoelingen ten spijt, aan voetballen kwam Roda JC de hele wedstrijd nauwelijks toe, laat staan aan het creëren van kansen. De twee serieuze kansen van Roda JC werden in de tweede helft gemist door Iké Ugbo en Jordy Croux. Hidde Jurjus bracht beide keren redding en niemand stond paraat om in te tikken.

Tot grote kansen kwam De Graafschap in de eerste helft overigens ook niet, maar in de tweede helft hadden de Superboeren genoeg kansen om uit te lopen naar een grotere score. Zo miste Stef Nijland een grote mogelijkheid door van dichtbij op de paal te schieten. Na 64 minuten moest Roda JC alsnog buigen voor De Graafschap, toen Novakovic zich in de korte hoek liet verrassen door een schot van invaller Hamdaoui.

Nadat Roda JC alles of niets ging spelen, kwam De Graafschap nog tot enkele kansen. Invaller en thuisdebutant Slattery, gehuurd van Southampton, verdubbelde uiteindelijk kort voor tijd de score, na eerder nog een grote kans te missen. Door de nederlaag staat Roda JC nog steeds op de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met een lastige uitwedstrijd tegen SC Cambuur in het verschiet.

Foto: Roda JC Live