Jaarlijks vriendschapsduel prooi voor Alemannia

Roda JC Kerkrade heeft dinsdagavond een forse nederlaag geleden tegen Alemannia Aachen. De oosterburen gingen met een 4-1-zege terug de grens over.

Op het Sportpark Molenveld in Vaals trapte Alemannia om 19:00 uur af voor het jaarlijkse duel tussen de clubs, waarvan de supportersgroeperingen een vriendschapsband hebben. Op het slecht onderhouden veld schoten de Duitsers uit de startblokken. Enkele kansen werden echter onbenut gelaten, mede doordat doelman Tom Muyters een paar keer in de weg stond. Roda kon hier vrijwel niets tegenover zetten en werd slechts eenmaal gevaarlijk, via Pepijn Schlösser. Vlak voor rust moest Muyters alsnog capituleren, toen Robin Garnier een voorzet in het doel werkte.

Na rust kwam Roda iets sterker voor de dag, al bleven serieuze kansen uit. Aan de overkant wist David Bors wel een kans te benutten, waardoor de voorsprong voor Alemannia verdubbeld werd. Vlak daarvoor had Jean-Paul de Jong niet minder dan tien spelers gewisseld, waardoor het Roda-elftal het laatste half uur voornamelijk uit testspelers en beloften bestond.

Een van die testspelers wist voor de aansluitingstreffer te zorgen: Fadel Gobitaka wist met een schuiver de doelman van Aachen te verslaan. Enkele minuten eerder was Roda al dichtbij een doelpunt, toen Ivan Prtajin op de paal kopte en Dico Jap Tjong wél de Duitse doelman op zijn weg vond.

Dat de uitslag alsnog fors uitviel, was eraan te wijten dat het nog niet ingespeelde Roda-elftal de dekking niet op orde had. In de laatste vijf minuten wist Alemannia uit twee standaardsituaties kopgoals te scoren. Daarmee werd de eindstand op 4-1 bepaald.

Opstelling Roda JC – eerste uur: Muyters – Schlösser, Van Eijma, Werker, Keulen – Verburgh, Glendon – Wijnen, Milts, Simakala – Remans.

Opstelling Roda JC – laatste half uur: Mertens, Dijkhuizen, Flapper, Tanriver, Ahidar, Durwael, Vanhove, Glendon, Jap Tjong, Prtajin, Gobitaka.

Foto: Roda JC Live