Roda JC wint met 0-1 op bezoek bij EVV

Roda JC Kerkrade heeft zijn derde duel in de voorbereiding op het seizoen 2019/2020 winnend afgesloten. Op Sportpark In de Bandert werd EVV met 0-1 verslagen.

In de eerste helft wist EVV, dat komend seizoen uitkomt in de Derde divisie zondag, de profs uit Kerkrade aardig in bedwang te houden. Het levendige duel speelde zich vooral op het middenveld af. Roda JC kwam tot drie grote kansen, maar die waren niet besteed aan Nicky Souren, Livio Milts en Ba-Muaka Simakala. Met name de laatste twee leverden een bijzonder matige pot af in Echt.

Aan de overkant moest aanvoerder Tom Muyters eenmaal strekken. Een uitstekend schot van de thuisploeg wist de doelman met moeite uit de kruising te tikken. Meer kansen voor EVV vielen er niet te noteren, maar toch leek het duel aardig gelijk op te gaan.

In het tweede bedrijf lag het initiatief meer bij Roda JC, waar Tiemen Wijnen en Dico Jap Tjong in de ploeg waren gekomen. Zeker nadat Safouane Ahidar het veld had betreden in de plaats van Simakala, zorgden de geel-zwarten voor dreiging. Eerst lobde Niels Verburgh een diepe bal op de lat, even later tekende Ahidar voor de openingstreffer. Hij werkte een steekpass tegen de touwen.

Daarna kreeg Roda nog een aantal mogelijkheden om de score te vergroten, zeker nadat vrijwel alle basisspelers waren gewisseld. Tot meer doelpunten kwam het echter niet, maar voor een tegengoal hoefden de Kerkraden ook niet meer te vrezen.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Muyters – Schlösser (70. Durwael), Werker (70. Dijkhuizen), Van Eijma (70. Zotti), Keulen (70. Alonso) – Klaasen (45. Jap Tjong), Souren (45. Wijnen), Verburgh (70. Tanriver) – Simakala (50. Ahidar), Remans (70. Prtajin), Milts (70. Brrou).

Foto: Roda JC Live