Jens van Son verkast naar FC Den Bosch

Jens van Son vertrekt bij Roda JC en vervolgt zijn carrière bij FC Den Bosch. De middenvelder, die nog tot medio 2018 onder contract stond in Kerkrade, tekent bij de Jupiler League-club een meerjarig contract. 

Het is niet bekend of Roda JC daadwerkelijk een transfersom ontvangt voor de 29-jarige speler. FC Den Bosch-trainer Wil Boessen is bijzonder content met de aanwinst. “Jens is een ervaren middenvelder die al veel wedstrijden in het betaald voetbal op zijn naam heeft staan. Jens is een echte teamplayer die op het middenveld op meerdere plekken inzetbaar is en ook in de achterhoede uit de voeten kan. Met Jens hebben we de extra ervaren kracht in de as van het veld gevonden die we zochten. We kijken er naar uit om met hem aan de slag te gaan en wensen hem veel succes toe bij FC Den Bosch!”

Van Son maakte in de zomer van 2015 de overstap van FC Eindhoven naar Roda JC, dat op dat moment terugkeerde in de Eredivisie. Op dat niveau zou de veelzijdige middenvelder nooit uitgroeien tot een vaste waarde bij de Koempelclub. Zo werd hij onder meer uitgeleend aan Fortuna Sittard en moest hij het in het afgelopen seizoen doen met speelminuten in het beloftenelftal.

Het is niet de eerste speler met een doorlopend contract die deze zomer Roda JC verlaat. Eerder vertrok aanvoerder Tom van Hyfte al naar het Belgische Beerschot-Wilrijk en is de overstap van Benjamin van Leer naar Ajax zo goed als afgerond.

Header: Roda JC Live