Jurgen Streppel tekent tweejarig contract bij Roda JC

Jurgen Streppel is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. De 50-jarige coach tekent een contract voor twee seizoenen, zo meldt de club op zijn website.

Streppel was eerder nadrukkelijk in beeld om hoofdtrainer te worden van MVV Maastricht, maar uiteindelijk viel de keuze op Roda JC. Het eerste contact met technisch directeur Jeffrey van As werd gelegd in februari van dit jaar. Toen was de 50-jarige Helmondenaar vijf maanden vertrokken bij Al-Jazira. Bij deze club in de Emiraten werd hij na drie wedstrijden ontslagen.

Eerder was Streppel onder meer trainer van Helmond Sport, Willem II en sc Heerenveen. Met de Tilburgse club promoveerde hij naar de Eredivisie, degradeerde hij uit de Eredivisie en promoveerde hij een seizoen later weer. Als speler kwam Streppel een jaar uit voor Roda JC, maar tot officiële wedstrijden kwam het niet. Het grootste deel van zijn spelerscarrière kwam hij uit voor Helmond Sport en RKC Waalwijk.

Streppel verwees op de persconferentie naar zijn verleden bij de club. “Het is 32 jaar geleden dat ik door Jan Reker en Nol Hendriks ben opgehaald om hier te voetballen. Dat is niet heel veel gelukt”, zei de coach met een knipoog. “Ik ben blij dat ik weer terug ben. De gesprekken gaven mij het vertrouwen dat hier wat mogelijk is. Wij weten met zijn allen dat het ongelofelijk moeilijk is, maar ik denk dat er iets moois mogelijk is. Het was een grote club, het is een grote club en die moeten wij samen weer terugbrengen naar de Eredivisie.”

Ook technisch directeur Jeffrey van As toonde zich content met het aanstellen van Streppel. “Wij zochten een ambitieuze trainer met ervaring, maar ook een trainer die bereid is mee te bouwen aan deze club. Jurgen is voor ons daarin de perfecte match”, meldt Van As op de clubsite. “Ik heb hem in een vroeg stadium bij de nieuwe plannen van de club betrokken. Jurgen heeft daar geduldig op gewacht. Dat vertrouwen hebben we nodig.”

Foto: Roda JC Live