Kalezic nieuwe hoofdtrainer Roda JC Kerkrade

Update donderdag 12:30: Roda JC Kerkrade heeft nu ook op haar officiële website de komst van Kalezic bevestigd. Hij zal inderdaad vrijdag gepromoveerd worden. Algemeen directeur Wim Collard: “Uiteraard zijn we erg blij dat we Darije voor de komende twee seizoenen hebben kunnen vastleggen. We hebben een aantal goede gesprekken met elkaar gevoerd en daaruit bleek al vrij snel dat hij past binnen de profielschets van Roda JC. Darije is een ervaren trainer met een goede visie over voetbal.”

Darije Kalezic is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. De 45-jarige coach, die in de afgelopen 2 seizoenen de leiding had over Jong PSV, tekent bij de Zuid-Limburgse promovendus een contract voor twee seizoenen. Dat meldt 1Limburg.

Roda JC voerde de afgelopen tijd meerdere gesprekken met Kalezic, waarna men te kennen gaf ‘een goed gevoel’ bij de oefenmeester te hebben. De kersvers hoofdtrainer zal vrijdag, bij de officiële presentatie, zijn handtekening zetten onder het tweejarig contract.

Aanvankelijk probeerde de clubleiding Ernest Faber als nieuwe coach aan te stellen, maar deze besloot naast een pakket aan eisen (het meenemen van een eigen assistent en een bestuurslid technische zaken) de voorkeur te geven aan een dienstverband bij N.E.C. Nijmegen. Daarop schakelde de Koempelclub naar Kalezic, waar nu dus overeenstemming mee is bereikt. Hij was eerder hoofdtrainer bij De Graafschap (juli 2009-juni 2011), het Belgische Zulte Waregem (mei 2011-december 2011), het Engelse Stockport County (januari 2013-maart 2013) en recentelijk dus bij Jong PSV (juli 2013-juni 2015). Als speler speelde hij meer dan 200 wedstrijden in het betaald voetbal, verdeeld over de clubs FC Den Bosch, RKC Waalwijk, Velez Mostar (Bosnië), AGOVV Apeldoorn en De Graafschap.

Header: Eindhovens Dagblad

Comments (3)

Comments are closed.