Klaasen en Streppel eensgezind: “Eén ploeg wilde winnen”

Ondanks twee onterecht goedgekeurde doelpunten heerste vrijdagavond teleurstelling bij Roda JC na het gelijkspel tegen NAC Breda (3-3). Niet voor het eerst wisten de Kerkradenaren een veldoverwicht niet in drie punten om te zetten.

Dat de thuisploeg de betere ploeg was, zag ook Robert Klaasen. “We hebben onszelf te kort gedaan”, stelde de middenvelder in gesprek met deze website. “Er was maar één ploeg die op basis van het spel verdiende te winnen en dat waren wij, maar we geven hen cadeautjes.” Die mening was ook trainer Jurgen Streppel toegedaan, die wel te spreken was over het spel van zijn ploeg in het eerste half uur. “Ik denk dat dat genieten was voor iedere toeschouwer.”

In dat eerste half uur scoorde Roda twee maal, maar beide goals hadden niet mogen tellen. Dat gaf scheidsrechter Jannick van der Laan na de wedstrijd ook toe voor de camera’s van ESPN, maar Streppel wilde daar niet te veel woorden aan vuil maken. “Ik praat nooit over de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd en dat wil ik nu ook niet doen, maar ik snap de frustratie bij NAC wel. Soms zit het mee en soms tegen, maar al met al is NAC de ploeg die vandaag het meeste geluk heeft gehad.”

Dat kon de trainer zeggen, omdat hij zijn Roda in de slotfase nog flink wat kansen zag missen. Zo schoot Erik Falkenburg van dichtbij over en werd een schot van Klaasen nog net van richting veranderd. Toch was het ondanks het overwicht geen gemakkelijke wedstrijd voor de middenvelder. “Op een gegeven moment was het ren-je-rot-voetbal. Dat is best zwaar, want wij moeten het meer hebben van de combinatie. Je probeert wel wat rust in de ploeg te brengen, door de bal even wat langer bij de keeper te houden.”

Op weg naar de nacompetitie levert het gelijkspel volgens Klaasen toch weer het nodige vertrouwen op. “De hogere ploegen spelen verdedigend tegen ons. Dat kunnen wij als compliment zien en meenemen naar de laatste wedstrijden, waarin we Volendam moeten zien bij te halen.”

Header: Roda JC Live