Roda JC en NAC delen punten in spektakelstuk

Roda JC en NAC Breda hebben allebei dure punten laten liggen op vrijdagavond. In het Parkstad Limburg Stadion eindigde het duel in 3-3, na een ruststand van 2-2.

Zoals wel vaker de laatste wedstrijden kwam Roda JC prima uit de startblokken. In de eerste twintig minuten werd NAC bij vlagen weggespeeld, wat na 23 minuten resulteerde in de openingstreffer. Een kopbal van Dylan Vente eindigde op de paal, waarna Ali Messaoud vanuit buitenspelpositie de bal het laatste zetje gaf. Scheidsrechter Jannick van der Laan keurde het doelpunt echter goed.

Nog geen tien minuten later kwam NAC op gelijke hoogte door een goal van Lewis Fiorini. De middenvelder schoot eerst hard tegen de kruising, maar kon de bal daarna alsnog in een leeg doel tikken na terugleggen van Robin Schouten. In de tegenstoot werd het direct 2-1 door een doelpunt van Thijmen Goppel. Hij kreeg een keurige assist van Amir Absalem, al was de bal op het moment van spelen al ruim over de achterlijn geweest. Opnieuw had Roda daar geluk met de arbitrage.

Dat leken de Kerkradenaren zelf ook te beseffen, want de 2-2 viel gelijk in de aanval daarna. Mounir El Allouchi schoot de gelijkmaker hard achter Jan Hoekstra, na kinderlijk eenvoudig balverlies in de Roda-defensie. “Een cadeautje”, zoals trainer Jurgen Streppel het na afloop verwoordde.

In de tweede helft ontpopte zich vervolgens een boeiende wedstrijd, waarbij beide ploegen enorme ruimtes lieten op het veld. De thuisploeg zocht nadrukkelijk naar de overwinning, maar zou die niet vinden. Na een mooie aanval kwam Roda op voorsprong via een volley van Danny Bakker, maar een paar minuten later trok Mario Bilate de stand voor de derde keer gelijk. De spits kon eenvoudig inkoppen na een goede voorzet van Schouten.

De grootste kansen die na de 3-3 vielen te noteren waren voor Erik Falkenburg, maar de oud-NAC-speler schoot van dichtbij hoog over en zag een kopbal gered worden door doelman Roy Kortsmit.  De doelman hield de ploeg van Maurice Steijn meermaals met knappe reddingen op de been, ook al in het begin van de wedstrijd. Ook in het slotoffensief kon Roda zich zo niet belonen voor het goede spel, waardoor NAC één punt mee naar Breda mocht nemen. Beide ploegen schieten met de puntendeling weinig op, gezien de resultaten elders.

Foto: Roda JC Live