Klinkende eerste zege Roda op Jong PSV: 5-1

Vrijdagavond heeft Roda JC voor het eerst in haar bestaan gewonnen van Jong PSV. In het Parkstad Limburg Stadion wonnen de Kerkradenaren met 5-1.

Het was alweer de tweede ruime overwinning op rij voor het team van Jurgen Streppel. Bij het ingaan van de avondklok maakte Roda gelijk de indruk om met lange halen snel thuis te willen zijn. Na amper zeven minuten dribbelde en draaide Benjamin Bouchouari door de Eindhovense defensie. Hij bereikte Patrick Pflücke, die koeltjes afrondde. Tien minuten later brak Thijmen Goppel door op rechts. De vlugge buitenspeler bewaart de laatste weken steeds beter het overzicht en zo ook nu: de voorzet was op maat voor Pflücke, die zijn tweede goal van de avond kon scoren.

Daarna nam Roda wat gas terug, wat zorgde voor een van de spaarzame momenten voor Jong PSV. Damian Timan schoot uit kansrijke positie voorlangs. Aan de overkant leek Goppel één-op-één op weg naar de doelman, maar hij werd teruggefloten vanwege een hoofdblessure bij de beloften. Na rust mocht Goppel in eenzelfde situatie wel door, waarna hij de bal slim over doelman Maxime Delanghe stiftte: 3-0.

Niet lang daarna werd de marge alweer vier, toen een mooie Roda-aanval over vele schijven eindigde bij Fabian Serrarens. De soms wat ongelukkige spits schoot nu fraai binnen op aangeven van Stefano Marzo. Na de 4-0 leek Roda het wel prima te vinden en af en toe wat minder concentratie te hebben. Na een tijdje werd dat afgestraft, toen Jeremy Antonisse de 4-1 erin schoot na ongelukkig balverlies van Richard Jensen, die uitgleed.

De thuisploeg stelde echter meteen orde op zaken door een goal van Danny Bakker. Die kwam in balbezit door een vernuftig overstapje van Dylan Vente, die nog geen hele wedstrijd kan spelen en dus wederom inviel.

Dankzij de drie belangrijke punten staat Roda nu op de achtste plaats, een plek die normaliter recht geeft op deelname aan de play-offs. Directe concurrent Telstar speelt zaterdagmiddag tegen NAC Breda.

Foto: Roda JC Live