KNVB deelt Roda JC in categorie II in

De licentiecommissie van de KNVB heeft Roda JC Kerkrade weer in categorie II ingedeeld. Dat maakt de club bekend op haar website.

Het betekent voor Roda JC een broodnodige promotie naar de middelste categorie van het financiële rankingsysteem van de voetbalbond. De club zat al geruime tijd in de zorgwekkende eerste categorie, waarin elke uitgave van boven de € 50.000,- verantwoord moet worden aan de KNVB.

In eerste instantie wilde de licentiecommissie de begroting niet beoordelen, omdat er geen onderzoeksrapport bij werd geleverd. Dit onderzoeksrapport kon door accountantskantoren echter niet opgemaakt worden, door het onderzoek dat de bond had ingesteld tegen Aleksei Korotaev. Roda JC ging dan ook in beroep en dat beroep werd gehonoreerd.

Bij de beoordeling van de begroting constateerde de licentiecommissie dat de Kerkraadse club ruim voldoende punten heeft gehaald om te promoveren naar categorie II. Daar is Roda JC uiteraard content mee. “Vanzelfsprekend is de club verheugd met deze uitkomst, de club wil echter benadrukken dat er in het kader van de continuïteit uiterst zorgvuldig gewerkt blijft worden aan de verdere financiële gezondmaking van de club”, stelt men op de officiële site.

Foto: Roda JC Live